Datové balíčky v roamingu: ceny pro EU zůstávají platné celosvětově

Letní roamingová akce prodloužena do 31. 10. 2014
Internet v zahraničí na den a Internet v zahraničí 100 MB: jedna cena pro celý svět
Datový provoz v roamingu za červen a červenec 2014 meziročně vzrostl o 60 %

Praha, 27. srpna 2014 – T-Mobile se rozhodl prodloužit svou letní roamingovou akci, původně platnou od 16. června do 31. srpna 2014, o dva měsíce. Datové balíčky Internet v zahraničí na den a Internet v zahraničí 100 MB tak zůstávají celosvětově dostupné za ceny platné pro Zónu 1 (EU, Norsko, Island a Lichtenštejnsko) až do 31. října letošního roku.

„Zákazníci na naši letní akci reagují velmi příznivě, proto jsme se rozhodli jim tuto výhodu prodloužit,“ říká Dana Tomášková, ředitelka marketingu T-Mobile pro segment domácností, a dodává: „Chceme, aby si mohli naše datové služby užívat za velmi výhodné ceny i v zahraničí.“

Lidé mají na výběr ze dvou balíčků: Internet v zahraničí na den (s datovým limitem 5 MB, respektive 30 MB a platností 24 hodin) a Internet v zahraničí 100 MB (platnost 30 dní). Balíčky se účtují okamžitě po objednání a po vyčerpání nebo uplynutí doby platnosti se obnoví pouze na základě zákazníkovy opětovné aktivace. V případě varianty na den klient nejprve zaplatí 24 Kč a teprve po případném vyčerpání 5 MB uhradí celkovou částku za balíček 70 Kč.

Název balíčku

FUP

Cena pro Zóny 1, 2 a 3 platná do 31. 10. 2014 (s DPH)

Internet v zahraničí na den

do 5 MB

24 Kč

30 MB

70 Kč

Internet v zahraničí 100 MB

100 MB

185 Kč

Zákazníci v roamingu mají navíc od 16. června plnou kontrolu nad účtem za svá roamingová data. Po otevření prohlížeče v mobilním zařízení se jim zobrazí bezplatná uvítací stránka, kde si mohou aktivovat jeden ze dvou uvedených balíčků (majitelé Twist karet pouze balíček Internet v zahraničí na den), nebo zvolit možnost platit za data podle objemu stažení. V případě, že se nerozhodnou pro žádnou z těchto variant, jejich datové služby v roamingu se neaktivují, a nejsou tedy účtovány.

Využívání roamingových služeb je tradičně na maximu v letních měsících a v posledních letech meziročně stoupá. Počet provolaných minut v roamingu T-Mobile se během letošního června a července v porovnání s loňskem zvýšil o 10 %, počet odeslaných SMS o 3 %. Zdaleka nejvyšší spotřebu eviduje operátor u datových roamingových služeb – došlo k navýšení o 60 % a během srpna se očekává další nárůst.