LTE T-Mobile už pokrývá celou Prahu

Síť LTE operátora pokrývá všechny části hlavního města
Desítky nově pokrytých míst ve venkovských oblastech ČR
V Praze spuštěna technologie LTE-A, první LTE-A zařízení v nabídce

Praha, 1. října 2014 – Síť LTE T-Mobile už pokrývá celé hlavní město České republiky, nyní se začíná zahušťovat na základě zkušeností z reálného provozu. Ke konci září operátor rovněž pokryl nejrychlejším internetem desítky nových venkovských oblastí ČR. Na třech místech v hlavním městě navíc T-Mobile spustil síť LTE-Advanced (LTE-A) poskytující ještě vyšší přenosové rychlosti a v brzké době nabídne zařízení, která tuto technologii podporují.

V září byly pokryty poslední dvě městské části Prahy, kde signál nejrychlejšího mobilního internetu chyběl – Zbraslav a Lysolaje. Síť LTE T-Mobile se tak nyní rozprostírá nad celým hlavním městem. „Zavázali jsme se k tomu, že naše LTE pokryje Prahu do konce září a svůj slib jsme splnili,“ konstatuje Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů T-Mobile, a dodává: „Současně jsme nově pokryli desítky venkovských oblastí, a udělali tak důležitý krok ke splnění dalšího slibu, že náš rychlý mobilní internet 3G a LTE bude do konce roku dostupný pro 93 % populace ČR.“

Ke konci září 2014 přibyly na mapě pokrytí sítí LTE T-Mobile desítky nových míst ve venkovských oblastech. Rychlý internet 3G + LTE operátora aktuálně pokrývá přibližně 88 % populace ČR.

Společnost dále na třech místech hlavního města, konkrétně na Černém Mostě, v Horních Počernicích a na Roztylech, spustila technologii LTE-A, založenou na spojení dvou pásem, která nabízí teoretické maximální rychlosti 225 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání. Další místa s LTE-A pokrytím budou přibývat již v průběhu října. T-Mobile spustil tuto technologii jako první operátor v ČR koncem června letošního roku v Mladé Boleslavi.

V nabídce operátora se do konce týdne objeví první modem podporující LTE-A, konkrétně HUAWEI Mobile WiFi  E5786. V průběhu října pak navíc přibudou dva LTE-A telefony, Samsung GALAXY Alpha a Samsung GALAXY Note 4.

Více informací o LTE síti T-Mobile včetně map pokrytí najdete na t-mobile.cz/LTE.